Αλλαγή Κουλτούρας Επιχειρήσεων

Όταν η κουλτούρα έχει πρόβλημα, τότε αποτυγχάνει η υλοποίηση της στρατηγικής, ανεξάρτητα από το πόσο σωστά σχεδιασμένη είναι.

Τι είναι κουλτούρα;

Η κουλτούρα έχει να κάνει με το πως λειτουργεί η εταιρεία στην καθημερινότητα της (τι κάνει και τι δεν κάνει) και αφορά τις συμπεριφορές μεταξύ του συνόλου των εργαζομένων σ’ όλα τα επίπεδα.
Είναι αποδεκτό πλέον πως ο τρόπος που λειτουργεί εσωτερικά η επιχείρηση αντανακλά το επίπεδο εξυπηρέτησης προς τον εξωτερικό πελάτη.

«Το κόστος από την συχνή αποχώρηση προσωπικού είναι μεγαλύτερο απ’ ότι μπορεί κάποιος να υπολογίσει.» Wharton University

Η περίοδος αυτή καλεί τις υφιστάμενες επιχειρήσεις να «αμφισβητήσουν» τον τρόπο που εργάζονται, δηλαδή να επανακαθορίσουν το Επιχειρηματικό τους Μοντέλο.
 

Οι αλλαγές είναι πολλές:
• Ο τρόπος που οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, επικοινωνούν και σκέπτονται έχει αλλάξει.
• Σ ́ έναν εργασιακό χώρο εργάζονται άτομα 3-4 διαφορετικών γενεών, με διαφορετικές προσδοκίες (Gen Z, Millennials, Gen X, κλπ).
• Έχει αυξηθεί το κόστος πρώτων υλών, μεταφορικών, κλπ.
• Ο χρόνος παράδοσης είναι μεγαλύτερος και μη προβλέψιμος. 


“Η κουλτούρα τρώει την Στρατηγική για πρόγευμα” Peter Drucker

Η κουλτούρα δεν είναι κάτι που σχεδιάζουμε και μετά την αφήνουμε να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Την παρακολουθούμε συνεχώς, την μετρούμε και κάνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές απαιτούνται, ώστε να βοηθά την επιχείρηση να προσαρμόζεται άμεσα σ’ οποιεσδήποτε αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ο σωστός σχεδιασμός της κουλτούρας έχει μεγαλύτερη σημασία στην σημερινή εποχή λόγω των πολλών αστάθμητων παραγόντων. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι δυσκολότερα σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος


    Είπαν για εμάς

    Προσφέρουμε Λύσεις που είναι:

    Καινοτόμες

    Όχι αντιγραφές από ανταγωνιστές.

    Αντικειμενικές

    Τι είναι συμφέρον για τον πελάτη, και όχι για μας.

    Μετρήσιμες

    Ώστε η εφαρμογή να παρακολουθείται βήμα βήμα.